18 Kasım 2013 Pazartesi

İnceleme : Kate Mosse - Labirent



Labirent

        Eğer bu kitabı okumayı düşünüyorsanız kesinlikle önerdiğimi en başta belirtmek isterim. Kitabın sayfa sayısı sizi korkutmasın. Asıl durup düşünmeniz gereken nokta kitabın tarih ile iç içe olması. Kitabın ilk sayfasını açtığınızda da zaten yazarın notu ile karşılaşıyorsunuz. Bir nevi Dan Brown kitapları benzeri diyebiliriz. Neden derseniz Kate Mosse de tarihte yaşanmış gerçeklikler üzerine bir roman yazmış. Bir bakıyorsunuz geçmişte yolculuğa çıkmışsınız bir bakıyorsunuz şimdiki zamandasınız. Aynı zamanda hikayenin başlangıcı arkeolojik bir kazı çalışmasıyla başlıyor. Bu da farklı bir hava vermiş durumda.
        Gelgitlerin çok güzel dengeler oluşturduğu Labirent'i okumaya kararlıysanız kesinlikle ve kesinlikle ara vererek okumayın. Kısa sürede okumak gibi bir niyetiniz yoksa o zaman her gün çok az sayfa okumak şartıyla romanı zihninizde taze tutmanın faydası var. Çünkü biraz ağır bir dille yazılmış bir roman. Üç-beş gün ara verdiğinizde kitabın geri kalan kısmı karmakarışık oluyor. 
        Genel olarak baktığımızda kapağında da yazdığı gibi iki kadın, üç tane sır ve kutsal kasenin farklı bir şekilde işlenmiş hali. Öyle bir kadın düşünün ki geçmişteki başka bir kadınla zihinsel bir bağ kuruyor ve kendi geçmişinin bilmediği yönlerini öğreniyor. Kitabın arka kapağına baktığınızda bir çok övgüye layık görüldüğünü görebilirsiniz lakin bu kadar övgüye rağmen geri planda kalmış ve harcanmış bir eser olduğunu düşünüyorum. 
       Ayrıca bu kitap ile ilgili bir mini tv dizisi diye adlandırılan iki bölümlük bir aslında film de çekilmiş durumda. Lakin filmi izlemeden önce okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Okuduklarınız karışık geldiyse çok iyi pekiştireceğini düşünüyorum. Filmin adı Labyrinth olarak geçmekte.


Eksileri: Ara verildiğinde karmaşık gelecek anlatım.
Artıları: Etkileyici kurgu.
Puan: 10/8.5
Yayın evi: Altın Kitaplar
Tür: Macera
Sayfa sayısı: 667

Yazar: Neslihan Şahin











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top