24 Kasım 2013 Pazar

İnceleme : P. C. Cast, Krisitin Cast - Baştan Çıkarılmış (Gece Evi Serisi 6. Kitap)


Baştan Çıkarılmış

       Çarpıcı bir sonla biten bir kitap. Gerçekten etkileyici sonu bir sonraki kitap olan Yanmış'ı almaya itiyor sizi. Kurgu her ne kadar etkileyici olsa da ağır ilerleyen bir kitaptı. Baştan Çıkarılmış serinin diğer kitaplarından farklı olarak bazı karakterleri de ayrı ayrı ele almış. Böylece sadece Zoey'in etrafında dönen olaylardan uzaklaşmış oluyoruz. Tabi bu anlatım tarzı daha fazla merak uyandırıcı olmasının yanı sıra yeni bir de hava katmış seriye.
        Baştan Çıkarılmış, sırların, gerçeklerin ve yalanların bolca olduğu bir kitap. Aynı zamanda sizi şok edecek olaylar daha fazlaydı. Tüm bu parçalanmanın içinde anlatım oldukça uzunlaştırıldığından bazen sıkıcı bir hal alıyor. Tüm düzen alt üst oluyor diyebilirim. Kitabın arka kapağında şöyle bir ibare var: "Stepheine Meyer'den daha iyi..." 
        Evet Alacakaranlıktan daha iyi olduğunu söyleyebilirim ama her ne kadar ikisi de vampir içerikli bir roman olsa da P. C. Cast'ın vampirleri,  Stepheine'nin vampirlerinden oldukça farklı. Her iki yazar da kendi hayal güçlerine göre birer eser ortaya koymuş. Ayrıca Gece Evi serisinin oldukça farklı efsanelere ve oldukça değişik türlere de kapı açmış olması Gece Evi'ni bir adım öteye taşıyor. Alacakaranlığı beğendiyseniz bu seriyi daha çok seveceğinizi düşünüyorum. Hatta belkide bu seriyi okumaya devam ettikçe Alacakaralığı vasat bile bulabilirsiniz. 
       Aslında bu kitap daha çok karmaşa kitabı herhangi bir şey sona ermediği gibi üstüne bir çok da olay ekleniyor. Bu durumda tüm bu soruların cevabını bulmak için serinin 7. kitabını okuma isteği ile doluyorsunuz. 
       Zoey ve arkadaşları Venediğe giderek vampir yüksek konseyinin karşısına çıkıyorlar. Buraya neden gittiklerini ve neler olduğunu merak ediyorsanız kitabı hemen okumanızı tavsiye ederim. 

Eksileri: Yavaş ilerleyen olayların sıkıcı hal alması
Artıları: Şok edici kurgu
Puan: 10/7.5
Yayın evi: Pegasus
Tür: Korku gerilim
Sayfa: 429

Yazar: Neslihan Şahin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top