11 Kasım 2013 Pazartesi

İnceleme : P. C. Cast, Krisitin Cast - Seçilmiş(Gece Evi Serisi 3. Kitap)


Seçilmiş

        Serinin üçüncü kitabı ile tekrar birlikteyiz. Öncelikle belirtmek isterim ki kitabın ismi her ne kadar Seçilmiş olsa da uyumlu bir isim seçim olduğunu söyleyemem. Olaylar tamamen farklı bir seyir izlerken ukala olarak nitelendirdiğimiz sevgili Afrodit'in bir anda "Bu defa seçilmiş benim," demesiyle; kitabın adını haydi seçilmiş yapalım demişler herhalde. Ne yazık ki bu kitap için daha hoş isimler bulunabilirmiş. Kefaret denebilirmiş mesela ya da dışlanmış... 


        Her neyse. Üçüncü kitabın daha durağan bir seyir izleyeceğini düşünmüştüm okumaya başlamadan lakin sanki bir final kitabı gibi heyecan doruklardaydı. İhanette alıştığımız Zoey'in aşk hayatı gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü vampir olma yolunda muhteşem yeteneklerle yoluna devam eden Zoey kendini bir anda üç erkekle çıkarken buluyor. Tabi bu da sizin şok yaşamanıza sebep oluyor. Siz bu şoku daha üstünüzden atamadan bir kaç tokat daha yiyorsunuz yüzünüze. İhanet, aşk, tutku, arzu, dostluk, düşmanlık, yalnızlık, sadakat ve güven kavramlarının iç içe geçtiği Seçilmiş gerçekten güzel bir kitap olmuş.
        Kendinizi bir tramplenin üstünde hayal edin büyük bir mutlulukla yukarı, daha yukarı yükseliyorsunuz ve inişiniz de yükselişiniz gibi ani oluyor. İşte bu kitap size tam anlamıyla bu tadı veriyor. Kah gülüyor, kah kızıyor, kah acıyorsunuz. 
        İhanette alışkın olduğumuz cinayetlerin bu kitapta da devam ediyor olması pek şaşırtıcı olmadı açıkçası. Serinin bu kitaba kadar ki olan kısmını göz önünde bulundurursak Zoey'in her yalnız kaldığında başına bir şey geliyor olması gittikçe sıkıcı bir hal almaya başladı. Bir müddet sonra kendinizi buna alıştırıyor ve acaba ne olacak demekten kendinizi alı koyamıyorsunuz.
      Olayların aynı şekilde gelişmesi ve cümle tekrarlarından yeniden bahsetmek bile istemiyorum.

Eksileri: Sürekli aynı olay döngüsünün sıkıcı olmaya başlaması
Artıları: Zirve de seyreden heyecan.
Puan: 10/8
Yayın evi: Pegasus
Tür: Korku gerilim
Sayfa: 334

Yazar: Neslihan Şahin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top