16 Kasım 2013 Cumartesi

İnceleme : P. C. Cast, Krisitin Cast - Vahşi (Gece Evi Serisi 4. Kitap)


Vahşi

        Serinin bu kitabında yine Zoey'in tutarsız aşk hayatından örneklerle karşılaşıyoruz. Serinin tamamını okuma düşüncesindeyseniz (benim gibi) buna zaten alışıyorsunuz. Ama tek bir karakterin çevresindeki bu kadar erkek bazen can sıkıcı olabiliyor. Şunu söylemek isterim ki bu kitap oldukça iyiydi. Neden? Çünkü kehanetlerle süslenmiş olmasının yanı sıra yazarların gittikçe gelişmiş olduğunu görüyorsunuz. Anlatım şekli daha açıklayıcı bir hal almış ve sürekli edilen tekrarların çoğunun bu kitapta yok olduğunu görüyorsunuz. 


        Ayrıca bu kitapta şunu da fark ediyorsunuz. Serinin tüm kitaplarıyla birlikte genel bir değerlendirme yaptığınızda kurgunun ne kadar geniş olduğunu, her şeyin gelecekteki olaylara nasıl da bağlantılı olduğunu, olay örgüsünün hiç sökülmeden nasılda güzel bir arada durduğunu.
        Her ne kadar tüm "best seller" ifadesi bulunan kitapların tartışmasız iyi olacağını düşünmesem de bu seri gittikçe sizi içine almaya başlıyor. Okumaya alışkın olduğunuz insan-vampir ilişkisinden oldukça değişik. Bu seride hayal ürünü varlıkların bir arada nasıl bir bütün oluşturduğunu göreceksiniz. Bu arada Vahşi'de yeni bir tür de sizi karşılayacak. Belki daha önce bir yerlerde okumuş olabilirsiniz. Kulağınız aşina olabilir. Kitapta kullanılan kızıl derili efsanesi seriye gerçekten renk katmış. Güzel yüzlü meleklerin aslında ne denli şeytan olabileceği ile karşılaşıyorsunuz. Daha fazla anlatmayacağım çünkü spoiler vermek istemiyorum.
        Vahşi daha çok yaratıcılığın, daha çok dostluğun ve tuhaf olayların kitabı diyorum. Ve en heyecanlı yerde son buluyor. Şunu temin ederim ki kesinlikle beşinci kitabı okuma isteği oluşturuyor. Gereksiz şeylere çok fazla yer verilmemiş eğer verilseymiş oldukça uzun bir kitap olup sıkılmanıza neden olurmuş. Ayrıca kitabın ortalarına geldiğinizde meraktan sonraki bölümlere göz atma isteğinizi bastırmanız gerçekten güç oluyor. 
        Daha önce serinin film ve ya dizi olma ihtimalinden söz etmiştim. Tüm samimiyetimle şunu diyorum kesinlikle dizi olmalı. Çünkü film olamayacak kadar olay oluyor. Ayrıca internet ortamında gezinen videoların hepsinin bir varsayım olduğunu belirtmek isterim. Şu ana kadar kitabı okuduysanız ve Zoey'in videolardaki kızla yakından uzaktan alakalı olmadığını siz de anlayacaksınız. Umarım yapım şirketleri daha uygun bir Zoey bulabilirler. Bu düşüncem diğer tüm karakterler için de geçerli çünkü gerçekten kitaptaki muhteşemliklerinden çok uzak o videolar. Böylesine kötü seçimlerin yapıldığı bir film ve ya dizi olursa gerçekten serinin tamamından soğuyabilirsiniz. Siz de bilirsiniz ki hayal ürünü karakterlerin bir insan ile uyuşması biraz zordur. Ayrıca şu da bir gerçek ki hala senaryo yazımı yapıldığından karakterin kimlikleri tam olarak belli değil. 
Vahşi'den sonra kesin olarak karar verdiğim bir şey var. Kesinlikle okumanız gereken bir seri.

Eksileri: Heycanınızı bastıramadığız zamanlardaki durağan olaylar
Artıları: Farklı tür yaratıklar
Puan: 10/8
Yayın evi: Pegasus
Tür: Korku gerilim
Sayfa: 398

Yazar: Neslihan Şahin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top