19 Kasım 2013 Salı

İnceleme: Maxime Chattam - Kötü Ruh


Kötü Ruh

Günlük yaşam size sıkıcı mı geliyor? Gerilim kitapları mı seviyorsunuz? Gerilim romanların denince adını çok sık duyacağınız bir isim; Maxime Chattam.


"Portland Celladı..." diye başlıyor arka kapak size kitabı tanıtmaya. Klasik bir giriş değil mi? Fakat sizi sizden alan şey sonrası oluyor. Katili yıllar önce ölmüş olan seri cinayetlerin devam etmesi ilgi uyandırıcı olmaz da ne olur?  Hele bir de işin içine psikoloji, strateji, sanat ve gizemli ritüeller girerse tadından yenmez. Başlarda sıradan gelse de sonradan ilerlediğiniz her sayfa için kitabın bitiyor olmasına üzülüyorsunuz. Fakat uyarıyorum, internete aşırı bağımlı kişiler bu kitaptan fazlaca etkilenebilirler. Zira kitabın başında ölen "sevgili" katilimiz kurbanını internetten tanışarak seçiyor. Daha sonraları klasitleşen bir içsel bunalım - aşk hikayesi araya karışsa da bu kitabın gizemli yönünü yitirmesine neden olmuyor.

Bütün bunların dışında araştırma yapılarak hazırlanmış bir kitap olduğu son derece açık. İster istemez sizi de bu yönde itiyor. Bu da kitabı okurken hem heyecan duygusunu hem de bilgi tatminliğini bir arada yaşamanızı sağlıyor.

Artıları: Kişileri araştırmaya yönlendirmesi
Eksileri: Kitabın önsözünde verilen büyük ipucu. Tavsiyem önsözü okumayın.
Puan: 7,5/10
Tür: Polisiye / Gerilim
Yayın Evi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 430

Yazar: Berfin Ekin Apaydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top